Connect with us

Wat zoek je?

Duurzaamheid

Ledlampen een simpele stap naar een beter milieu

Wist je dat het vervangen van elke lamp in huis door een ledlamp bijdraagt aan een beter milieu? Dat komt omdat ledlampen veel zuiniger zijn dan gewone lampen. Ze gebruiken namelijk veel minder stroom, waardoor er minder CO2 uitstoot is. En dat is goed voor het milieu.

Maar hoe werkt dat dan precies? Een ledlamp heeft veel minder energie nodig dan een gewone lamp. Daardoor gaat een ledlamp veel langer mee en hoef je hem minder vaak te vervangen. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook grondstoffen en energie die nodig zijn om nieuwe lampen te maken.

Enorme besparing voor het milieu

Als iedereen zou overstappen op led-verlichting, dan zou dat een enorme besparing zijn voor het milieu. Er zou minder stroom gebruikt worden, minder CO2 uitstoot zijn en minder grondstoffen worden verbruikt. Dat is goed nieuws voor ons allemaal.

Niet alles meteen vervangen

En het goede nieuws is: je hoeft niet meteen alle lampen in huis te vervangen. Je kunt gewoon beginnen met het vervangen van de lampen die het meest gebruikt worden. Bijvoorbeeld de lampen in de woonkamer of keuken. Zo draag je al bij aan een beter milieu en bespaar je ook nog eens op je energierekening.

Dus, als je bij wilt dragen aan een beter milieu, vervang dan je gewone lampen door ledlampen. Het is goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...