Connect with us

Wat zoek je?

Reizen en vakantie

Waarom mensen graag met de camper op vakantie gaan

Ben jij weleens met een camper op vakantie gegaan? Sommige mensen vinden het de fijnste manier van reizen en gaan er regelmatig op uit met hun eigen camper. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om campers te huren, zodat je eens kunt proberen of een camperreis wel iets voor jou is. Ben je benieuwd naar de voordelen van op vakantie gaan met een camper? Misschien begrijp je na het lezen van dit artikel iets beter waarom sommige mensen erbij zweren.

Duurzaamheid

Vergeleken met het vliegtuig is reizen met een camper vaak duurzamer. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om te bekijken hoe zuinig het model van de camper is. Bovendien zijn er ook verschillende manieren om er zelf voor te zorgen dat je duurzamer reist, bijvoorbeeld door zo licht mogelijk te pakken.

In lijn daarmee is het van belang om een camper uit te kiezen die niet groter dan nodig is. Hou hierbij rekening met het aantal personen waarmee je op reis gaat. Ook is het aan te raden om een hoge bovenbouw te vermijden. Daarnaast bestaan er inmiddels ook elektrische campers, wat deuren opent tot een nog duurzamere reis.

Flexibiliteit en vrijheid

Misschien wel het grootste voordeel van op vakantie gaan met een camper, is dat het zorgt voor veel vrijheid en flexibiliteit. Wanneer je op reis gaat met de camper, is het immers niet meer nodig om een slaapplek te boeken op de plaats van bestemming. Dit kan heel wat stress besparen voorafgaand aan de reis. Maak de slaapplek(ken) in jouw camper gezellig op en je hebt jouw eigen gezellige, reizende hotelletje.

Wist je trouwens dat er in Europa veel camperplaatsen zijn? Daardoor hoef je doorgaans niet bang te zijn dat je nergens terecht kunt. Als kers op de taart zijn veel van deze camperplaatsen ook nog eens gratis.

Je vakantie begint al tijdens de reis

Ondanks het feit dat een camper groter is dan de standaard auto, mag je in de regel even hard rijden met een camper als met een auto. Je levert dus zeker niet in op snelheid en hoeft niet bang te zijn dat het langer duurt om te arriveren op jouw vakantiebestemming.

Bovendien begint de vakantie al tijdens de reis wanneer je met de camper op reis gaat. Alle spullen zijn al aan boord, dus iedereen kan zich vermaken tijdens de rit. Wanneer je aankomt op de plaats van bestemming hoef je daarnaast nergens meer mee te sjouwen en kun je direct genieten.

Zou jij weleens op reis willen gaan met een camper? Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen verbonden aan het reizen met jouw eigen rijdende huisje. Niet alleen is het met het oog op duurzaamheid een goed alternatief op vliegtuigen, ook brengt het veel flexibiliteit en vrijheid zonder dat je inlevert op de snelheid van jouw reis.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...