Connect with us

Wat zoek je?

Entertainment

Zing je sterk Meezingconcert onderdeel van September Me Festival

Festival September Me in Amersfoort brengt het unieke project ‘Zing je sterk’ van zangensemble Wishful Singing op het podium. Voor de uitvoering zijn diverse voorzieningen getroffen om mensen met diverse energieniveaus van het concert te laten genieten.

Patiënten met langdurige COVID geholpen

In juni 2021 startte Wishful Singing het project ‘Zing je sterk’. Sindsdien heeft het ensemble al meer dan 2000 patiënten met langdurige klachten na COVID-19 geholpen bij hun herstel met behulp van zang- en ademoefeningen. Met steun van Meander Medisch Centrum wordt deze zang- en ademtherapie vanaf maart 2023 ook aangeboden aan patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond. Tijdens September Me – muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers – brengt Wishful Singing de aanstekelijke muziek uit dit programma naar de concertzaal, waar iedereen die graag zingt welkom is.

Motto van de middag ‘Zing je sterk!’

Meesterjazzpianist Bert van den Brink en de zangeressen van Wishful Singing nodigen je uit in een theatrale setting mee te zingen met onder andere “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder” van Ramses Shaffy. Elk lied belichaamt op eigen wijze het motto van de middag: Zing je sterk! Gastzangers zijn onder andere Damani Leidsman en Bahghi Yemane.

Toegankelijk voor iedereen

Het concert is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor iedereen, ongeacht hun energieniveau. Zo wordt er in de panoramalounge een prikkelarme rustruimte ingericht, waar mensen voorafgaand en na afloop van de voorstelling kunnen ontspannen. Ook is er een livestream met livechat, voor iedereen die de fysieke belasting van deelnemen in de zaal nog niet ziet zitten.

Wishful Singing: klassiek geschoold

Vijf zangeressen, die via muziek verbinding zoeken: dat is Wishful Singing. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze.

Online programma ‘Zing je sterk’

‘Zing je sterk’ ondersteunt long covid-patiënten en andere langdurig zieken bij hun herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal.

Het online programma is een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten. Het programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, en een online oefenprogramma waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...