Connect with us

Wat zoek je?

Duurzaamheid

Tweede feestelijke plantdag Geboortebos Park Zwanenburg

Op woensdag 15 februari 2023 worden in het Geboortebos Park Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer voor de tweede keer geboortebomen voor kindjes tot 12 jaar geplant. Ruim 40 bomen en 200 struiken komen er in het Geboortebos bij. Na verloop van tijd gaan alle bomen en struiken op in een geboortebos waar veel dieren en planten kunnen leven. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en dus aan een gezonde leefomgeving.

Zelf een geboorteboom planten

Met de Geboortebossen krijgen (groot-)ouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Niet alleen voor kindjes die afgelopen jaar zijn geboren kan een boom geplant worden. Voor alle kindjes tot 12 jaar kunnen de scheppen in de grond.

Tijdens de jaarlijkse plantdag mogen de (groot-)ouders van de baby of het kindje tot 12 jaar – en dat is uniek aan dit concept – zelf de boom en een aantal struiken planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat.

Geboorteboom bestellen

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft momenteel vijf geboortebossen. Op de website geboortebos.nl kunnen ouders, grootouders, familieleden of collega’s een geboorteboom bestellen. Voor de komende plantdag in Geboortebos Park Zwanenburg van 15 februari kon dit nog tot 1 februari.

Groene gezonde wereld

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag wordt omarmd. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Ook het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt dit belangrijk. Zij ondersteunt het initiatief van de geboortebossen zodat nog meer kinderen met hun (groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact komen met de natuur en de waarde van bomen beleven.

Park Zwanenburg

Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Bezoekers van het park kunnen er wandelen, mountainbiken en skaten. Park Zwanenburg is 35 hectare groot en maakt deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude Park met elkaar verbindt.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...