Connect with us

Wat zoek je?

Flevoland

Stichting Opkikker brengt zieke kinderen extra lichtpuntje tijdens Valentijnsdag

Stichting Opkikker heeft 5000 zieke kinderen (en hun broertjes en zusjes) verrast met een Valentijnspakket: een chocoladeroos, een kussen, een kaartje, en meer. Daarnaast kleurden diverse kinderafdelingen van ziekenhuizen rood van de hartjesballonnen. Op deze manier deelde Stichting Opkikker de liefde met alle kinderen die ambassadeur van de stichting zijn en met kinderen die een extra lichtpuntje kunnen gebruiken.

Eigenwaarde en kracht door ambassadeurschap

Ambassadeur zijn van Stichting Opkikker geeft kinderen eigenwaarde en kracht. Zo zijn de kinderen geen (broertje of zusje van een) patiënt, maar ambassadeur van Stichting Opkikker. En daarnaast vinden de ambassadeurs ook kracht bij elkaar, bij hun lotgenoten.

Ook kinderen in ziekenhuizen verrast

Niet alleen de ambassadeurs van Stichting Opkikker ontvingen een verrassing. Ook kinderen in 9 verschillende ziekenhuizen door heel Nederland werden verrast. Zij kregen een rode hartjesballon. Stichting Opkikker hoopt hiermee, ondanks alles, een lichtpuntje te kunnen verzorgen.

Meisje in ziekenhuisbed met aan haar bed een ballon in de vorm van een hart, waarop de kikker van Opkikker staat. De kikker heeft een rode pet op met de klep schuin naar achteren en heeft een hart in zijn handen.

Lichtpuntjes voor gezinnen met langdurig ziek kind

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Als je kind vaak ziek is, dan bestaat jouw wereld uit veel zorgen en onzekerheden. Ieder lichtpuntje helpt deze gezinnen om weer kracht te vinden om door te gaan. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Door het organiseren van Opkikkerdagen, maar ook door bijvoorbeeld het verzorgen van deze actie voor Valentijnsdag.

Twee blije kinderen, waarvan een in een buggy, met hun Valentijnsdagverrassing van Stichting Opkikker: elk een rood kussen met de kikker van Stichting Opkikker, een zak spekjes in de vorm van hartjes, een kaart en een roos van chocolade.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...