Connect with us

Wat zoek je?

Gelderland

Reggeborgh ondersteunt (S)Cool on Wheels clinics speciaal onderwijs

Fonds Gehandicaptensport heeft haar bestaande ‘(S)Cool on Wheels’-programma doorontwikkeld voor het speciaal onderwijs met ondersteuning van Reggeborgh. Deze nieuwe ‘(S)Cool on Wheels Uniek’-clinics zijn voorzien van nieuw lesmateriaal en de benodigde sporthulpmiddelen, zodat kinderen in het speciaal onderwijs ook kunnen deelnemen. 

Carl Verheijen op Daniël de Brouwerschool Wilp

Op 28 juni hebben de leerlingen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp als eerste kennis mogen maken met de clinic, die feestelijk werd geopend in het bijzijn van Carl Verheijen: oud schaatser, Chef de Mission en voorzitter van de Beweeg Alliantie.  

Tijdens de clinics ontdekken leerlingen welke sport bij ze past en wat het aanbod is in de directe omgeving. “Wat een bijzondere ervaring voor onze leerlingen, allemaal blije gezichten. De kracht halen uit je beperking en dit durven te tonen. Iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is.”, aldus Anita Bruijns, docent op de Daniël de Brouwerschool. 

Sporten voor iedereen toegankelijk maken

 “Wij zijn trots op de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Wij zijn al geruime tijd partner van Only Friends, een sportclub in Twente die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt. Daarnaast waren wij één van de sponsoren van Special Olympic Nationale Spelen en heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het voor jongeren met een beperking is om een sport uit te oefenen.

Door de ontwikkeling van clinics voor het speciaal onderwijs hopen wij dat nog meer jongeren in aanraking komen met sport en een sport vinden die passend is in hun leven.”, aldus Inge Wessels van Reggeborgh

Ongekend populair

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport vervolgt: “Het project (S)Cool on Wheels is ongekend populair op scholen. De clinics draaien al jaren op volle toeren in het reguliere basisonderwijs en elk schooljaar komen er meer clinics bij. Dankzij de steun van Reggeborgh kunnen we nu een clinic aanbieden die geschikt is voor leerlingen in het speciaal onderwijs.

Dit, met als primair doel dat kinderen een succeservaring beleven, enthousiast worden door het sporten en nieuwsgierig zijn naar het sportaanbod wat voor hen passend is. Ons platform Uniek Sporten heeft namelijk het lokale sportaanbod voor mensen met een beperking inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke sport aanwezig is voor jou aanwezig is dichtbij huis.”

Pilot van start in Wilp 

Tijdens een ‘(S)Cool on Wheels Uniek’-clinic in het speciaal onderwijs wordt nog dieper ingaan op het gevoel van erbij horen, zelfvertrouwen en sportdeelname. De bestaande rolstoelbasketbalclinics zijn uitgebreid met de sporten framerunnen en handbiken en de theorie is aangepast naar het thema “Iedereen is Uniek”.

Dankzij Reggeborgh is deelname aan een clinic gratis in de regio Twente en de Achterhoek, waarbij de pilot van start gegaan is bij de Daniël de Brouwerschool in Wilp. Begin schooljaar 2023/2024 zullen de pilot clinics op andere scholen volgen.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...