Connect with us

Wat zoek je?

Friesland

Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen in Friesland

Op dinsdag 26 september 2023 organiseren diverse lokale maatschappelijke partners gezamenlijk de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Fryslân in Leeuwarden. De focus is daarin gericht op het belang van taal op de werkvloer en de arbeidsmarkt.

Werkenden wendbaar, betere kansen werkzoekenden

Overkoepelende uitdaging van deze bijeenkomst is om talenten optimaal te benutten, mensen inzetbaar te houden en leren en ontwikkelen te stimuleren. Zo blijven werkenden wendbaar en krijgen werkzoekenden betere kansen op de arbeidsmarkt.

Bewustwording en ontwikkeling basisvaardigheden

De Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Fryslân gaat dieper in op de bewustwording en ontwikkeling van basisvaardigheden bij werkenden en werkzoekenden. Mensen komen in de knel als ze minder geletterd zijn of als het ze aan digitale vaardigheden ontbreekt.

Goede taalvaardigheid en (digitale) geletterdheid zorgt er voor dat mensen beter voorbereid zijn op de toekomst en het beste uit hun werk of talent kunnen halen.

Campagne ‘Ik wil leren’

Onder het motto ‘Alles begint met taal, ook op het werk’ bevat het programma zowel voorbeelden en verhalen vanuit de praktijk als inzichten vanuit onderzoek en beleid. Met onder aderen Abel Reitsma (wethouder Gemeente Leeuwarden), Job van ’t Veer (lector NHL Stenden Hogeschool), een panelgesprek met lokale werkgevers, theater over laaggeletterdheid en werk en de lancering van de campagne ‘Ik wil leren’.

Een leven lang ontwikkelen

De bijeenkomst is bedoeld voor alle publieke en private organisaties, professionals én bewoners uit de regio die werk willen maken van, of zich betrokken voelen bij basisvaardigheden, taal op het werk en een leven lang ontwikkelen. Deelname is gratis.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...