Connect with us

Wat zoek je?

Duurzaamheid

Oud gronddepot in Groningen wordt klimaatbestendig bos

De provincie Groningen gaat een klimaatbos aanleggen aan de rand van de stad Groningen. Het bos van circa 5 hectare komt op het oude gronddepot van de provincie. Bij ontwerp wordt rekening gehouden met het oorspronkelijke landschap: de Hunzeloop. Samen met de gemeente Groningen, het Groninger Landschap en de omgeving wordt hiervoor een plan uitgewerkt.

Oevers Winschoterdiep natuurvriendelijk gemaakt

Dit nieuwe bos krijgt ook wandelpaden en de oevers van het Winschoterdiep worden natuurvriendelijk gemaakt. De bedoeling is om begin 2024 de eerste bomen te planten.

Gedeputeerde Johan Hamster: “Met het klimaatbos bij Roodehaan wordt Groningen weer een stukje groener en klimaatbestendiger. Naast het vasthouden van CO2 en het versterken van de biodiversiteit wordt het ook een fijne plek om te ontspannen. Waar hopelijk vele generaties Groningers na ons van kunnen genieten.”

Aandacht voor het klimaat

In het klimaatbos komen bomen en struiken die veel CO2 vasthouden, passen bij de bodem en van oorsprong in Groningen voorkomen. Deze sterke bomen helpen om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Een ander doel van het klimaatbos is om klimaatverandering en het ontstaan van het landschap onder de aandacht te brengen bij Groningers. Tijdens het project worden onder andere kinderen betrokken bij het aanplanten van het bos.

Onderdeel van programma Bos en Hout

Het klimaatbos is onderdeel van het programma Bos en Hout waarbij de provincie in 10 jaar 750 hectare bos en andere beplanting wil realiseren. Doel van dit programma is om Groningen mooier, groener, biodiverser en klimaatbestendiger te maken. Dit doet de provincie niet alleen, maar via subsidies en in samenwerking met anderen. Tot 1 november is er subsidieregeling voor het vergroenen schoolpleinen, bedrijventerreinen, erven, lijnbeplanting en nieuw bos.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...