Connect with us

Wat zoek je?

Bewustzijn

Leer je eigen energie kennen via Human Design

Heb jij ook wel eens het idee dat je anders bent dan anderen of dat de adviezen die voor anderen super werken niet voor jou werken? Dat komt omdat we allemaal anders zijn. Jouw energie werkt en stroomt dus heel anders dan dat van de mensen om je heen. Gelukkig geeft Human Design je duidelijkheid over hoe jouw energie dan wel werkt en wat jij nodig hebt om optimaal gebruik te maken van je eigen energie.

Wat is Human Design?

Human Design is een revolutionair systeem dat de oude Oosterse wijsheden als astrologie en I-Ching samenbrengt met de westerse wetenschap, en laat zien welke unieke energie jij in dit leven hebt meegekregen vanuit de planeten om ons heen. Maar ook waar jij open staat voor de energie van anderen en waar jij weer anderen beïnvloedt.

Het is geen complex systeem met planeten die in ‘huizen’ staan en waarbij er slechts 12 verschillende mogelijkheden zijn waar iedereen onder valt. Nee. Het is een heel diepgaand systeem met vele verschillende lagen waar je steeds weer nieuwe dingen in kan ontdekken, maar ook al meteen herkenbaar is wanneer je slechts naar de eerste lagen als je energietype kijkt.

Het is een heel compleet systeem dat echt op een diepere laag antwoorden geeft over jouzelf. Daarnaast is het vooral een bevestiging dat wat jij voelt en wat voor jou eigenlijk echt zo werkt, ook echt klopt. Iedereen herkent zichzelf direct in zijn Human Design-profiel. En dat maakt het juist zo boeiend.

Benieuwd naar jouw Human Design-profiel? Die kan je heel gemakkelijk gratis downloaden op mybodygraph.com.

Wat heeft Human Design over jouw energie te vertellen?

Het belangrijkste aspect dat je leert wanneer je begint met Human Design is je energietype. Zoals de naam al zegt laat dat precies zien hoe jouw energie stroomt. In totaal zijn er 5 verschillende energietypes:

  • Generators – dit zijn de werkpaarden van de samenleving. Als een stroomtrein komen ze ’s ochtends op gang en werken het liefste door totdat hun batterij leeg is en ze met voldoening op de bank kunnen gaan zitten.
  • Manifesting Generators – zij zijn net zulke harde werkers als Generators, maar zijn meer de sprinttreinen die graag met nieuwe ideeën komen en energie krijgen van (nieuwe) uitdagingen.
  • Manifestors – als enige energietype kunnen Manifestors ideeën initiëren zonder dat ze daar iemand voor nodig hebben. Maar na het initiëren van een nieuw idee kunnen ze niet doorgaan met werken, maar moeten ze weer opladen voor het volgende idee.
  • Projectors – Dit zijn de beste adviseurs en coaches. Ook zij hebben geen energie om hard te werken, maar zien wel heel goed vanuit een helicopterview wat er verbeterd moet worden of wat er nodig is voor meer succes.
  • Reflectors – Dit is het meest unieke energietype binnen Human Design, want dit zijn de mensen die spiegelen aan de rest van de wereld wat er speelt, maar die geen eigen energie hebben. Zij maken dus altijd gebruik van de energie om hen heen.

Ben jij dus één van de laatste 3 energietypes (samen goed voor 30% van de bevolking), dan heb je een hele andere energie dan het gros van de mensen (70%) die Generator of Manifesting Generator zijn.

Wat jouw eigen energie is en waar je beïnvloed wordt

Wanneer je je eigen energietype leert kennen, dan gaat dat al heel veel voor je duidelijk maken – ook als je (Manifesting) Generator bent. Dan leer je wat je nodig hebt voor jouw optimale energie. Maar Human Design heeft nog veel meer te vertellen over jouw eigen energie.

Jouw Human Design-profiel laat namelijk ook zien in welke centra, poorten en kanalen jij je eigen energie hebt. Dat zijn de gekleurde vakjes, cijfers en lijnen die je krijgt te zien. Iedereen is hierin verschillend, maar deze richtlijn geldt voor iedereen:

Hoe meer witte vakjes en lijnen je hebt, hoe meer jij open staat voor de energie van anderen en vice versa.”

Heb jij dus veel kleur in je profiel, dan heb jij veel energie van jezelf die je optimaal in kan zetten voor jouw leven. Maar heb jij veel witte delen, dan word je veel beïnvloed door de energie om je heen die je alle kanten op kan sturen. En waarschijnlijk geeft dat al heel veel inzicht in waarom jij het gevoel hebt dat iets niet voor je kan werken. Het past gewoonweg niet bij jouw energie.

Wat kan het je nog meer vertellen over jouw energie?

Dit is pas het topje van de ijsberg van wat Human Design je kan vertellen. Er is bijvoorbeeld ook een uitleg voor welke omgeving voor jou het beste is; wat het beste werkt op het gebied van eten; wanneer je wel of niet andere mensen nodig hebt om jouw energie optimaal te laten stromen; en hoe jij het beste keuzes maakt.

Er is dus heel veel te ontdekken over jouw eigen energie waar Human Design jou hele specifieke handvatten voor geeft.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...