Connect with us

Wat zoek je?

Media

Jamie Trenité gaat weer de boer op

In het veelbekeken RTL4-programma ’Wie de boer niet kent’ gaat presentator Jamie Trenité voor alweer het derde seizoen de boer op. Vier weken lang reist hij kriskras door heel Nederland om dingen te ontdekken die hij – en jij – nog niet wisten over het boerenbedrijf. Zoals: hoe zorg je dat een koe zich kiplekker voelt? En: waarom zit er klaver in het voer?

Uniek inkijkje in het boerenleven van nu

In Wie de boer niet kent’ krijgen we een uniek inkijkje in het boerenleven van nu. Uit cijfers blijkt dat onze kennis op dat punt wel een opfriscursus kan gebruiken, waar niet alleen Jamie voor tekent, maar ook een aantal bekende Nederlanders. Zij hullen zich een dag in overall en laarzen, steken de handen uit de mouwen en komen alles te weten over boeren, dieren en duurzaamheid.

Naast Jamie zijn dat Nabil Aoulad Ayad, Laura Vlasblom, Britt Dekker en Bas Nijhuis. Nabil toont zich een talentvolle leerling-melkveehouder én yoghurtmaker, Laura leert de kneepjes van de kalververzorging, Britt begeeft zich tussen de koeien én kinderen en Bas mag snuffelen aan zijn jongensdroom: een boerderij met honderd koeien.

Jamie krijgt onder andere een masterclass hooi en een spoedcursus vanillevla maken; ontdekt de nieuwste innovaties, leert hoe je letterlijk een varkentje wast en komt alles te weten over gras en geiten.

Bekroond met AMMA-award

In 2023 is ’Wie de boer niet kent’ bekroond met een AMMA-award, waarbij de jury de kracht van de verhalen benoemde. Ook in dit derde seizoen komen er weer veel persoonlijke verhalen aan bod.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...