Connect with us

Wat zoek je?

Buurt en wijk

Heerenveense crowdfundactie voor zwemschool laat zien hoe het ook kan

Sportschool Ebert in Drachten en Heerenveen is gesloten. Hierdoor staan 240 zwemleskinderen op straat. Door de diplomapakketten die eerder afgenomen zijn, waren ouders ook hun geld kwijt.

Van sportschool naar zwemschool

Een aantal ouders heeft zich daar niet bij neergelegd. Er is hard gewerkt aan een doorstart van zwemlessen. Niet meer onder de naam van de sportschool, maar als zwemschool. Nu is het van belang dat de nieuwe zwemschool Heerenveen slaagt.

Minimaal 240 kinderen

Een deel van het geld dat hiervoor nodig is moet via donateurs binnenkomen waar twaalf duizend euro aan gevraagd wordt. Hiervan is nu ongeveer de helft binnen. Ook de gemeente Heerenveen draagt eenmalig bij. Wel moeten zich minimaal 240 kinderen melden en zullen ouders maandelijks moeten gaan betalen voor de zwemlessen, ondanks de eerder afgenomen diplomapakketten bij de sportschool.

Ondernemers draaien overuren

“Hier kunnen mensen een voorbeeld aan nemen”, zegt Shiva de Winter, voorzitter van de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid. “Ondernemingen staan wankel door alle crises van de afgelopen jaren en ondernemers draaien overuren om een passende oplossing te vinden.”

“Helaas lukt het met de huidige omstandigheden niet meer, en zijn initiatieven zoals Zwemschool Heerenveen een voorbeeld hoe, in het belang van de zwemveiligheid, gezocht kan worden naar een oplossing.”

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...