Connect with us

Wat zoek je?

Mens en samenleving

G4-gemeenten komen samen voor inclusieve Randstad

Op 21 maart 2023, de internationale dag voor de uitbanning van discriminatie op grond van ras, organiseren de Antidiscriminatiebureaus (ADV’s) van de G4-gemeenten (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) de bijeenkomst ‘Samen voor een Inclusieve Randstad’.

Dashboard voor inzicht en Ketenaanpak als handleiding

Centraal tijdens deze bijeenkomst staat de presentatie van twee gezamenlijk ontwikkelde instrumenten: het ‘Dashboard & Rapportagetool Discriminatie’ en de ‘Blauwdruk Ketenaanpak Discriminatie’.

Het Dashboard & Rapportagetool Discriminatie biedt inzicht in de aard, omvang en spreiding van discriminatiemeldingen, terwijl de Blauwdruk Ketenaanpak Discriminatie een praktische handleiding is voor gemeenten, politie, openbaar ministerie en antidiscriminatiebureaus om effectief te reageren op discriminatiemeldingen.

Succesvolle initiatieven van gemeenten

Daarnaast zal Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, zijn eerste indrukken delen en zijn visie op de aanpak van discriminatie en racisme in Nederland toelichten. Verder staat een dialoogtafel met de wethouders Diversiteit van de G4-gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht op het programma. Hierbij worden succesvolle initiatieven van de afzonderlijke gemeenten op het gebied van antidiscriminatiebeleid gedeeld en toegelicht.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door RADAR Rotterdam, MDRA (Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam), Den Haag Meldt Discriminatie en Art.1 Midden Nederland.

Het geheel vindt plaats in de theaterzaal van Bibliotheek Neude in Utrecht en start om 16:00 (inloop vanaf 15:30). Het inhoudelijk programma wordt om 18:00 afgesloten met aansluitend een netwerkborrel tot 19:00.

Ook interessant

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...