Duurzaamheid is de nieuwe norm

De meeste producten die je koopt en diensten die je afneemt zijn slecht voor mens, dier en/of milieu. Een product vinden dat niet slecht is, kost vaak nog veel tijd en moeite. Als dat nou eens net zo makkelijk was…

Dat is het doel van Bewust in de Buurt. Een eenvoudig doorzoekbare verzameling van bedrijven die begrijpen dat duurzaam leven de toekomst is. Voor deze bedrijven is Bewust in de Buurt een bron van nieuwe klanten, en daarmee nieuwe mogelijkheden om uit te breiden of duurzaam te investeren. Samen maken we bewust produceren, verkopen en kopen de nieuwe norm!

Moeiteloos bijdragen aan een betere wereld

Iedereen wil bijdragen aan een wereld waarin mens, dier en milieu met respect behandeld worden. Dat is gewoon gezond verstand. Via Bewust in de Buurt draag je moeiteloos jouw steentje bij door nèt iets bewuster te winkelen. Tik gewoon in wat je zoekt, zoals ‘kleding’ of ‘koffie’, en vind een duurzame winkel bij jou in de buurt!

Virtueuze cirkel

Door het voor iedereen gemakkelijker te maken om bewust te winkelen, een drankje te doen, of een hapje te eten, wordt het voor bedrijven aantrekkelijk om te verduurzamen. Zo hopen we de Nederlandse detailhandel en horeca te laten zien dat duurzame bedrijfsvoering te toekomst is. Niet alleen aandacht voor omzet, maar ook voor mens en milieu, zonder de omzet uit het oog te verliezen.

Betere omstandigheden voor de producent, betere resultaten voor de verkoper, betere producten voor de klant, en een betere wereld voor ons allemaal.

onze missie